Favaton, srckanje, hartanje….

Stud earrings little birds Gray and blue

Foto: RadArtaDesign (https://www.etsy.com/shop/RadArtaDesign)

Pre par dana sam pisao o osobenostima novog Etsy dizajna i taktike promocije sopstvenih proizvoda u skladu sa njim. Rekli smo da je skupljanje srdaca (lajkova) od izuzetne važnosti za pozicioniranje našeg proizvoda u rezultatima Etsy pretrage, obzirom da veći broj srca (lajkova) znači i veću vidljivost našeg proizvoda kao rezultat bolje pozicije u pretragama.

U skladu sa tim, u mnogim timovima na Etsy-u su se počele igrati igrice uzajamnog srckanja, takozvani favatoni. Cilj igre je skupiti što više srdaca za svoj proizvod kako bi se bolje pozicionirao. Pravila su razna, negde je potrebno posrckati sve učesnike da bi se postavilo 3 ili 5 svojih proizvoda. Negde se postavlja jedan, a zauzvrat srcka 3 ili 5 iz teme… i slično. Meni su draži ovi drugi, koji mi donekle ostavljaju slobodu da svoj glas dajem nečemu što me zaista interesuje, ali ovi prvi imaju daleko veći efekat.

Međutim, u prvom slučaju se zna desiti da se igrica raširi na stotinjak strana, a kako se na svakoj strani nađe 20-30 listinga za srckanje, to zna biti popriličan posao. Da bi olakšao sebi, kreirao sam malu skripticu koja mi omogućuje da odjednom kliknem na sve Favorite dugmiće na stranici i rešio sam da ju podelim sa vama.

Ukoliko koristite Firefox ili Chrome, prevucite ovaj link: Posrckaj na liniju sa bookmarkovima ispod adresne linije pretraživača. Kasnije, kada u nekom timu otvorite stranicu teme potrebno je samo da kliknete na dugmence u bookmark baru i svi predmeti će biti instant lajkovani.

Za početak, možete se igrati na Serbian Street Teamu, a predlažem i The Crazy Advertisers Team, kao i Shameless Advertising. Ukoliko ste naišli na neki veći tim sa puno igrača i imate pozitivna iskustva, slobodno podelite u komentarima.

prevuci link

Kako prevući link 🙂

Share

4 comments

  1. Hvala za postavljenu sliku i link ka prodavnici 🙂 Trazeci nesto nabasah na tvoj sajt! Super saveti ! Nadjoh bas ono sto mi je trebalo 😀

    1. Nema na čemu 🙂 Obožavam Vaše radove i ovaj mi se super uklopio u tekst, pa što da ne iskoristim 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *